Vi trotsar det hemska vädret

På facebook gnälls det hit och dit på vädret. Det är för kallt, för blåsigt och för regnigt för att vara utomhus, men det är det minsann inte! Ni vet ju det där ordspråket om att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder, det stämmer! Och jag har bara bra kläder här hemma, så jag är utomhus precis när jag vill.

Idag blåste det nästan orkanvindar (nåja nåja, det är kanske en överdrift), men vi trotsade blåsten för att njuta av solen och samtidigt få något gjort. I sanningens namn hade jag trädgårdsabstinens, men det berättade jag inte för Daniel när jag lurade ut honom också.

Jag orkar inte riktigt med tungt grävande, så Daniel får ta hand om att få bort alla tusenmiljoner trädrötter ur det nya trädgårdslandet, och vilket fint jobb han gör! Nu är det bara halva landet kvar innan det är helt rotfritt och färdigt att börja gödsla och fylla på med mer jord.


Vårt päronträd ‘aune’ fick flytta från framsidan av uthuset till baksidan där det är södervägg och kanske lite mer lä. Vi tror helt enkelt att trädet trivs bättre på den sidan och ger mer päron än vad det skulle ha gett på andra sidan.

Efter päronträdsplanteringen var jag tvungen att ta en kreativ planeringspaus, och passade på att inviga hängmattesäsongen mellan pilen och häggen. Åh vad jag ska ligga där och njuta i skuggan i sommar, och ännu bättre är det ju att vattentornsbesökarna inte kan se mig där under trädkronorna (där vi hade hängmattorna förra sommaren såg vi rakt upp på vattentornet, så de såg alltså rakt ner på oss också). Vårt enda problem är att det bara ryms en hängmatta på det här stället, men vi överväger att skaffa en dubbel till den här platsen.

nu

en månad sedan
Som ni ser så händer det saker här i min sagarden, på bakgården om vi ska vara riktigt noggranna. Vi valde sist och slutligen att behålla en av de tre jättepilarna för att få lite skugga och ett inte alltför öppet område. Jorden är så otroligt bra här bakom, så jag tror det kommer att växa bra nu när det är ljust och rotfritt.

Winston säger hej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s