De goda nyheternas dag

Vi har den perfekta kvällssolen för motljusfotografering, eller hur?

I går låg jag på soffan hela dagen, och därför fick jag heller ingen ordning alls på blodsockret på hela dagen. Idag har jag därför trotsat tröttheten och både städat upp inomhus och spenderat mestandels av eftermiddagen utomhus i diverse jordhögar. Det är tur att gula och orange vallmo sprider sig så lätt att jag inte behöver ha dåligt samvete över att plocka lite plantor från Filips gård och sätta i mina krukor vid trappan. Billigt och garanterat mycket snyggare än köpisblommor!

Jag fick finfina nyheter igår, förresten. Min småkusin som bor i Canada kommer hit nu till helgen! Anette är bara fyra år yngre än mig, och när vi var yngre brevväxlade vi (mest för att min fammo tvingade mig). Ofta berättade hon om sina utställningsdjur och hur det hade gått på olika utställningar… vad hon ställde ut för djur?! Tjurar. I breven stod det ganska ofta också om det vi har gemensamt; diabetes. Vi har aldrig förr träffats, eller ens pratat med varandra, och nu för några dagar sedan flög hon och hennes mamma över atlanten till Sverige där de har släkt. Det var oklart om de skulle komma över till Finland, men tydligen har jag turen på min sida, för nu på fredag landar de i Vasa!
Det är så sjukt egentligen… jag har två (fd) brevvänner långt borta. Anette i västra Kanada, och Prue i Australien. För tillfället är Prue här i Europa och reser runt, men vi har ingen möjlighet att träffas, och det är ju tråkigt nu när vi är såå nära varandra. Det var efter jag fick det tråkiga beskedet att möjligheten inte fanns, som jag fick höra att Anette skulle komma hit. Tänk! De två brevvännerna längst bort kommer hit samtidigt!! Det om något är väl finfina nyheter?!

Det här är också en finfin nyhet. Det förvildade kirskålsområdet vid komposten växer på beget, så det är bara att rulla ihop kirskålsmattan till en kirskålsrulltårta och transportera bort. Piece of cake! …typ. För det blir ju en ganska stor och tung rulltårta. Men ni ser ju hur enkelt det är att bara “skala bort” mattan iallafall.

Nå, imorgon ska jag jobba igen efter fyra lediga dagar. Jag har ingen aning om hur jag ska orka stiga upp så tidigt så jag kan vara på plats redan klockan 9, nu när min kropp är bortskämd med att få sova till 11 på dagarna. Jag vet vad ni tänker… “sitter hon där och bloggar och klagar på att hon ska upp tidigt när klockan nästan är 12 på natten!!”. Men nu är det så att onsdagskvällar är en av de bättre. Först Grey’s anatomy och sedan body of proof, säsongsavslutning för båda ikväll dessutom.

2 thoughts on “De goda nyheternas dag

  1. Det ser så mysigt ut på er gård, fördelem med att inte ha så stort. Svårare att få det mysigt med stor tomt, man hinner inte riktigt över allt 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s