Gårdspysslet

En heldag med trädgårdsarbete alltså. Det är vad söndagen bjöd på, och vackert väder också. När vi började söka oss in för kvällen sa Daniel “Tänk, no ha vi vari utomhus heila dan, å itt plantera en enda växt.”… Vi har nämligen fortfarande aroniabuskar, hallonplantor och äppelträd oplanterade. Idag fokuserade vi på grusgången och trappan.

Daniel fixade stenar längs med grusgången, grävde bort den sista lilla gräsplätten bredvid trappan, och satte den andra betongringen på plats.

Jag har lite svårt att låta bli att göra något utomhus trots att jag verkligen inte borde göra något ansträngande trädgårdsarbete. Nu är det däremot bevisat att allt trädgårdsarbete påverkar min foglossning. När jag inte kunde hjälpa Daniel att gräva och lyfta stenar, var jag tvungen att hitta på något annat. Men om man krattar bort grus, sätter markduk och rensar ogräs, räcker det för att man sedan ska ha svårt att komma sig upp ur soffan. Bara så ni vet.

Det är skönt att iallafall ha fått bort alla extra stenar och krams från grusgången. Och nu ser det ju faktiskt riktigt prydligt ut på vår gård!

7 thoughts on “Gårdspysslet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s