Arbetsläger

20130505-203509.jpg

20130505-203520.jpg

20130505-203538.jpg

20130505-203551.jpg
Det har varit alldeles lagom utomhusväder idag fastän det var så regnigt och ruggigt från morgonen. Leon fick vara med sin Mommo medan jag och Daniel tog i med hårdhandskarna på gården.

Fokus har varit på grönsakslandet (indirekt iaf). Till en början hade vi tänkt sätta tidningar på gräset och jord direkt ovanpå där vi förstorar grönsakslandet… Men så var det det här med ekonomin närande är mammaledig. Ett stort lass jord kan säkert kosta en hel del. Istället skalar vi bort grässvålen, luckrar upp den befintliga jorden och tillsätter lite jord och dynga. På det sättet måste vi arbeta lite mera, men sparar istället en slant på att använda befintlig mylla.

Gräset som vi skalade bort, flyttade vi till tomtgränsen mot min brors, där kirskålen håller på att bli alldeles galen. Gräs är det enda man kan ta död på kirskålen med, visste ni det? Så vi slår två flugor i en smäll.

På den sista bilden ser ni grannhuset och deras torkställning. Och det är där framför torkställningen som vårt växthus kommer. Och på tal om växthuset… Nu är det en vecka sedan vi beställde det, men ännu har Hong kong inte fått det ivägskickat!! Förstår de inte att jag behöver det NU!!

4 thoughts on “Arbetsläger

  1. Idag blev vårt växthus klart..min såbänk inuti e fixad..nu e de bara att vänta på värmen så blir tu böri så å fyll växthusi:) men he tog no liti tiid ti lägg ihop hejla växthusi å!! Lycka till med ert..hoppas du får det denna vecka. Vad sätter ni annars under växthuset?

    • Om du ska så tror jag nog att du kan börja nu… Det är inte många veckor kvar tills man sår på friland nämligen. Ja, man tycker att det borde komma den här veckan!! Vi sätter en presenning underst på en bädd av grus, eventuellt styrox och på det tegel.

  2. OK..vi lag sand å cementplattor. Skruva fast hela stommen i trä 2×4 å skruva fast he me vinklar i cementplattorna så de borde inte flyga iväg nu:) Jaa kanske man borde börja så..men hur e de me gurkor och tomatplantor..fryser inte de bort om man planterar dem redan?? Tänkte alltså köpa färdiga plantor! Vill inte börja värma upp vääxthuset!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s