Två gropar

20140423-230225.jpgFörutom projekt odlingslådor och projekt bort med gräsmattan, så drog vi igång projekt staket. Det senaste projektet är nästan det viktigaste just nu, för fastän vi inte bor på någon väldigt trafikerad gata, så vill jag ogärna att Leon rymmer iväg från gården.

Med hjälp av min mer allvetande bror (iaf när det kommer till att bygga och konstruera något) bestämde vi oss för att gjuta ner staketstolparna i marken istället för att använda oss av de färdiga järnfötterna. Vi valde betongen eftersom det är väldigt stenigt mot gatan, och det i princip hade varit omöjligt att få ner järnfötterna. Det fanns faktiskt ett par järnfötter från ett tidigare försök (inte av oss) till staket, men de tänkte vi använda mot väster istället där det dessutom inte ska vara ett tungt plank, utan ett lätt staket.

Min man och min bror tog ett rejält träningspass ikväll och grävde varsin grop för gjutning. Mer än så varken hann eller orkade de, så då förstår ni graden av stenighet. Imorgon ska vi hämta hem lite virke för de tvärliggande bjälkarna, så kanske vi faktiskt skulle få gjort något åt staketet nu i helgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s