Vad har man i dammen?

20140806-223729-81449845.jpg

Det blir väldigt många inlägg ikväll, men det har samlats på hög under en lång tid, och ikväll orkade jag inte göra något fysiskt… Då passar det att blogga!

Jag tänkte bara tipsa er om en fantastiskt bra växt! Juncus. Förutom att man kan ha den som helt vanlig krukväxt inomhus, så kan man också ha den nersänkt i vatten. Jag skulle nästan påstå att den till och med mår bättre av att ständigt stå i vatten, och det säger jag bara av egen erfarenhet.
Juncusen är faktiskt en ypperlig dammväxt när man vill uppnå känslan av en källa eller ett tjärn (det behövs förstås fler olika växter, men kanske bara juncus som står i dammen). Där får den stå nersänkt i vattnet hela sommarhalvåret, och till vintern tar jag upp den för att övervintra inomhus. Antagligen vore det bra att övervintra på något svalare (ljust) ställe, men det går att ha den bland de vanliga krukväxterna. Också inomhus har jag den då nersänkt i vatten, tex en stor vas, vattentät kruka eller bara så enkelt som i en plasthink.

Åtminstone vet jag att den finns att köpa på jobbet, Amalia här i Nykarleby… Men om man bor i Oravais eller Vasa där Amalia också har butiker, så brukar det gå att få dit önskad produkt också.
Instagram: amaliainspiration
Facebook: https://m.facebook.com/amaliainspiration
Webb: http://www.amalia-inspiration.fi/sv/

Ps. Inlägget är inte sponsrat, jag bara skvallrar om vad jag vet 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s