byggare Bob-mamma

Enligt alla världens väderappar ska regna hela eftermiddagen, och vi därför går ut i solskenet på förmiddagen istället. Idag alltså. Och vilket flow!! Vi spenderade 4 timmar utomhus, i varm vind och behagligt solsken, och ville egentligen inte gå in igen. Men blir ett barn trött så snubblar det väldigt mycket, och gråter.

På de där många timmarna spikade jag väldigt spontant ihop ett värprede åt hönsen (2h, det blev bara mer och mer avancerat), spikade upp det i hönshuset, staplade halmbalar, och städade lite i samma hönshus. Duktigt av mig att lyckats med allt det samtidigt som det gäller att hålla koll på en tvååring.

Tillbaka till värpredet.

Tadaa!! 

  

Jag ska avslöja min stora hemlighet, det är inte alls i närheten lika rakt som det ser ut att vara, och det är frontbrädernas förtjänst! Högra och vänstra sidan skiljer antagligen about 3cm på höjden pga en liten miss i byggstadiet (månne det kunde bero på ett av tusen avbrott en tvååring såg till att jag fick?), men jag tror inte hönsen bryr sig om ifall värpredets tak är snett ändå. De saknas ännu en sittpinne framför redet, och en spång så de lättare kommer sig dit. I något skede ska fönstret bytas ut till ett större också, för mera ljusinsläpp, men det blir ett projekt en annan dag.

Den där stora klossen på golvet är första värpredet jag byggde… Men eftersom stommen är en gammal skrivbordshurts blev det en väldigt tung historia. Det kan hända att kaninen får det som koja istället. Jag hoppas att det ska gå att ha vår kanin tillsammans med hönsen, men om det int lyckas får hon bo i en bur inne i hönshuset på vintern och ha en sommarbur att flytta ut till sedan.

Imorgon ska hönshuset färdigställas med sittpinnar, spån på golvet, matkoppar, lampa, och skyddsbräder runt väggarna (stockarna är inte de bästa överallt). Enligt väderappen blir det väl både regn och snö, så då är det ju tur att vi får vara under tak. Eller jag, Daniel brukar få ta hand om barnen.

2 thoughts on “byggare Bob-mamma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s