snygga chicks!

Nu har vi utökat husdjursbeståndet här på gården. Från att bara ha haft två katter har vi numera också fem fina höns! 

På lördag fick Daniel ha egentid med barnen medan mamma i huset lekte byggare Bob i uthuset. Redan i högstadiet när man skulle fundera över yrkesval hade jag gärna utbildat mig inom byggbranschen, men jag hade nog inte riktigt modet som krävs för att välja något så mansdominerat, så då blev det gymnasiet istället. Nu passar det bra att plocka fram det där byggar-intresset, för om jag ska vänta på att ingenjören ska räkna, mäta och fundera, så hade vi inte kunnat ta höns ännu på några år. Däremot kan en ingenjör bra byta blöjor och mätta magar .

Här har vi då mina nya flickkompisar. Jag valde förstås mycket på färg och form, och ville ha en snygg färgskala med stora höns, och som tur var fanns det många att välja bland! Låt mig presentera.

Svart-Ester, Spräcklig-Prillan, Grå-Freja, brun-Agda och beige-Leila.  

      

Vi hade verkligen inte förväntat oss några än ännu på bra många dagar, men Ester och Freja trängdes i det ena värpredet, och sedan fanns de två ägg att plocka. Svarta Ester värper tydligen bruna ägg, medan ljusgråa Freja har lite större, gröna.

 

För mig är hönsen en investering på många sätt. Förstås ska de täcka en stor del av äggkonsumtionen, men förutom det producerar de också finfin gödsel för trädgården. Och för att kunna producera både ägg och gödning, behövs mat. Matrester av alla de slag finns det gott om med två småbarn i huset, och samtidigt slipper vi ganska mycket skräp som annars skulle fylla soptunnan. Nu förstår ni varför de här chicksen är en investering för oss. Ett steg i rätt riktning när det gäller självförsörjning, en hållbar livsstil och miljötänk.

4 thoughts on “snygga chicks!

  1. Pingback: Snabbt & enkelt –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s