kackel på utsidan

Oj så länge sedan det hänt någonting här på trädgårdsbloggen (iminsagarden.wordpress.com för den som läser på andra bloggen). Men desto mera har det hänt på gården. Det känns nästan som att “gården” är en bättre benämning sedan vi har fler djur än en kanin på utsidan av huset.

  Vi har sysslat med hönshuset så mycket vi har hunnit. Chicksen började hacka sönder sina ägg, så vi tyckte det kanske var bäst att få färdigt hönshagen så fort som möjligt, IFALL det skulle ha berott på tristess. Som första hjälp testade jag ge mer kalk och protein i form av maskar, äggrättsrester och äggskal. Och det tycks ha funkat!! För två dagar sedan började också Leila värpa, så nu har vi fått BINGO i ägg sedan dess. 

   

Igår kunde vi äntligen förklara hönshagen färdig, och chicksen kunde spendera eftermiddagen i solskenet. 

   

    

I torsdags blåste dörren till hönshagen (den var inte fastsatt då ännu) ner i huvudet på mig, så jag har haft “byggförbud” i helgen. Istället har min man fått klättra och göra det tyngre arbetet, så har jag hållit ögonen på barnen. Jag har inte kunnat mig hålla ifrån hammaren helt, utan snickrat lite småsaker som tuppstegar och en liten dörr till utgången. 

Vi har gjort allt så enkelt som som möjligt, utan att det för det skulle bli ett slarvbygge. Vi har återanvänt mycket, och egentligen bara köpt haspar, galler och byggplast, så det blev ändå en rätt förmånlig historia mot vad det hade blivitom vi till exempel hade behövt köpa nytt virke. Taket sparar vi till nästa år eftersom det blir en väldigt stor summa för genomskinligt terasstak (det heter säkert inte så, men ni förstår kanske vad jag menar). Istället stansade vi fast vanlig byggplast för priset av en HALV takskiva. Men överlag så är jag väldigt nöjd över att ha kunnat använda befintligt material så långt som vi gjorde!

Avslutningsvis får ni en hönsselfie. Det här är min famnhöna Freja som väldigt gärna vill bli upplockad och få sitta i famnen en stund.

Det här med höns är väldigt roligt måste jag säga! 

4 thoughts on “kackel på utsidan

  1. Visst är det underbart med höns i trädgården, jag har mina lösa när jag är ute. Annars får de vara inne nattetid annars tar räven dom. Han är här och spanar varje natt… Önskar dig en fin fin dag!!/Gela

  2. Så fint hönsen får det! Måste verkligen hälsa på snart! 😀

    Det var synd att du inte kunde komma på NÖT:s möte igår. Hopas svindeln ger med sig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s