Nu SKA jag lyckas!

Många gånger har jag försökt starta upp en kompost, men lika många gånger har det slutat med att intresset slocknat eller projektet misslyckats. Men i år har jag bestämt mig för att det SKA gå.

För att luckas måste man ha kunskap, och jag har svårt att läsa in mig på ett ämne på egen hand, och det trots att det är intressant. Tur för mig att Sunds trädgård ordnade komposteringskurs nu ikväll, så fick jag infon levererad precis så som jag vill ha det. Nu vet jag precis hur jag ska göra för att lyckas! Bara en sån sak gör en trädgårdsentusiast varm i hjärtat.

6 thoughts on “Nu SKA jag lyckas!

  1. Nästa gang ja gar ut ska ja fota vår kompost.. Tär ere nog nan som INT har fatta hu man ska gör!! Du kan få kom å reid åpp :’D

  2. Komposterar ni allt, dvs. även animaliskt avfall? För då förstår jag att man måste göra “på rätt sätt” för att inte locka till sig ohyra 🙂
    Annars har jag svårt att förstå varför folk tycker det är så svårt med kompost. Vi har en liten en i ett hörn av trädgården, och dit åker under sommarmånaderna allt trädgårdsavfall och allt grönsaksavfall från köket (även typ kaffesump och äggskal). Komposten fylls upp till kanten flera gånger under säsongen, men den sjunker hela tiden ihop så det ryms mera!

    Sen gör vi absolut ingenting annat än vattnar lite (den står mitt i solen så det blir lätt för torrt). Nu tittade jag i komposten för första gången i år och visst är den full med mer eller mindre nerbruten mylla! Bara att gräva ur och göra plats för nytt!

    Jag har liksom alltid tänkt att kompostera är något av det enklaste som finns; bara att slänga saker i en stor hög eller låda eller vad man nu har och så blir det helt automagiskt till jord med minimal insats. Så vad är det som folk misslyckas med när “alla” tycker det är så svårt? Något vi gör fel och inte ens är medvetna om? Hehe.

    • Vi komposterar inte allt ännu, men tänkte skaffa en bokashi för att minska på avfallet i soptunnan (det blir ändå mycket med två blöjbarn). Jag tror mitt största problem har varit att jag fått in nässlor i komposten. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s