Både sorg och spänning på gården

Vår finfina famnhöna Freja hade bokstavligen trillat av pinn idag på förmiddagen och sprätter nu på de maskrika ängarna. Med tanke på att hon inte varit sig själv de senaste dagarna, och bara blivit slöare och slöare, så blev jag faktiskt inte särskilt förvånad. Jag trodde att hon fått för sig att ruva eftersom hon slutade värpa och dagtid låg i ett hörn i hönshuset, för på nätterna satt hon ändå med de andra på pinnarna. Det som har hänt är sannolikt att hon fått i sig något olämpligt så systemet stockat igen. Synd på fin fågel.

Bara någon timme efter det tråkiga fyndet satte jag mig i bilen och hämtade hem två nya hönor. 

 

Av alla fina höns som fanns kvar föll de här två damerna mig i smaken. Egentligen fanns det en mörkare som var otroligt fin, men jag ville inte ha ännu en mörk (då vi ändå har en kolsvart och en svartspräcklig från förr), så istället fick den beigespräckliga (Lotta) följa med tillsammans med en ljusgrå (Bella).

Men nu ska ni få höra något riktigt spännande också!

Jag berättade för uppfödaren att jag har en höna som ligger och ruvar i värpredet. Och han tyckte att jag skulle sätta befruktade ägg under henne så vi får kycklingar. Nå, nu har vi ju ingen tupp här på gården, så istället fick jag med mig 7 (högst antagligen) befruktade ägg åt Prillan att ruva på.  

Så får vi se om det dyker upp några kycklingar om 21 dagar! DET om något är väl spännande!!! 

6 thoughts on “Både sorg och spänning på gården

  1. Nejmen! Freja som var så söt. Men ibland är det ju så att djur som är lite väl tama (jämfört med sina artfränder) är sjuka på något vis.

    Det ska bli spännande att se om ni får några kycklingar. 🙂 Jag tror inte att jag har sett kycklingar “på riktigt” någon gång, så du kan räkna med en ivrig besökare om 21 dagar i så fall. 😉

  2. Spännande med ev. kycklingar! Vi fick också för nåt år sen och det var så intressant att följa med hur de växte och hur hönan skötte och skyddade dem. Har ännu höns men inte nån tupp
    så inga kycklingar heller, men färska ägg varje dag! Trevlig blogg du har! / Malin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s