Med barnen i trädgården

Att kombinera rollen som småbarnsförälder med intresset för trädgård och odling är… Hm, ja hur ska man uttrycka det. En utmaning, skulle jag kanske säga. Vår tvååring är i rymmar-tagen och springer iväg från gården direkt man släpper kopplet lite. Hans tålamod blev visserligen lite bättre sedan vi sand i sandlådan också, och en plastgrävmaskin att gräva med.

Men så som vi höll på i trädgården innan vi blev föräldrar, det kan vi nog bara glömma under den här intensiva småbarnstiden vi befinner oss i nu. Ännu för två år sedan, när Leon var liten gick det bra att syssla utomhus ända tills natten föll. Till och med ännu förra våren funkade det! Men med två små är förutsättningarna något helt annat.

Någon tycker säkert att vi bra kan tagga ner lite och njuta av småbarnstiden “för den är ju så kort”. Men varför ska det ena nödvändigtvis behöva utesluta det andra? Det är klart att prioriteringarna blir annorlunda, men trädgården är min stora hobby och ett konstverk som aldrig blir färdigt!

 

För att alla vi i vår familj ska kunna vistas utomhus på ungefär samma grund (med det menar jag att ALLA ska få njuta, håller vi som bäst på att hägna in hela tomten. Helt enkelt bara därför att också vi föräldrar ska kunna känna oss trygga med att vara ute med barnen, utan att hela tiden behöva leka hönsmamma. Vi vill kunna rensa ogräs, gräva eller köra bort skräp och ändå veta att barnen hålls där de ska. Som tur är bor vi på en liten grusväg där det sällan är särskilt mycket trafik, men det är ändå inte långt till asfalterade, och betydligt mer trafikerade, vägar. Och små barn är snabba fastän de har korta ben. Med andra ord är staket ett tryggt alternativ och en billig livförsäkring!

4 thoughts on “Med barnen i trädgården

  1. Vår äldste var också en riktig rymmare i åldern 1-2 år. Vi övervägde faktiskt att hägna in gården till radhuset dit vi flyttade när han var två… tack och lov lugnade han ner sig nån gång mellam två och tre! Förstår fullständigt varför man vill ha staket!

  2. Du är nog en mer inbiten trädgårdsentusiast än mig men jag har oxå många drömmar men insett att jag inte kan fixa allt på en gång hur jag än skulle vilja 😉 andra sommaren vi bor i huset och ifjol sa jag att det blir nog mindre odlat nästa sommar med två små, men ups så många fröpåsar som flyttat in i skåpet 😀 hur blev det så…!? tar det som det blir och det blir nog bra hur som 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s