Välkommen

Om du läser det här efter att du idag läst Vasabladets och ÖTs bilaga “Bygga och bo”, så välkomnar jag dig hit! Hej och välkommen! Hoppas att det här inte är sista gången du klickar dig in, för här händer det grejer hela tiden. Reportaget fick dig kanske att bli nyfiken, så jag tänker ge dig mer med tiden.

Som sagt. I år blir det 5 år sedan vi flyttade hit till huset, och det har hänt mycket på de här fem åren. Vi har inte bara hunnit få två barn, utan också förvandlat trädgården från en platt och tråkig gräsmatta, till en terapidel (den man bara behöver njuta av, och jag själv kan meditera i lugn och ro så länge jag rensar ogräset), en “lekpark” och en del för odling och hushållning.

gatosidon (Medium)

2010

echinacae MÄRKTEftersom det är lite av ett jubileumsår har jag planer på att gå bakåt lite och presentera olika delar av trädgården och hur de har förändrats de här några åren. För vet ni, fem år är en väldigt kort tid när det kommer till trädgård. Ni kommer att häpna över vad som är möjligt att utföra på kort tid, det blir vi också varje gång vi tittar bakåt.

I något skede vill jag också berätta för er hur jag jobbat med utformingen av den del där vi hittills har satt mest energi, hur jag tänker och då kan jag redan nu avslöja att jag sällan har särskilt långsiktiga planer.

As we speak är det väldigt mycket fart på här på gården. Min man Daniel är pappaledig ännu nästa vecka, och innan vi återgår till vardagen har jag iallafall tänkt ha en duglig kompost och ett trädgårdsland där det mesta är färdigsått. Så jag menar bara att de där tillbakablickarna kan sannolikt dyka upp först mot mitten av sommaren. Jag hoppas ändå att ni nya hänger på och njuter av det jag har att visa.

Sandra

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s