Värdefull egentid

En hemmamammas trumfkort kan exempelvis vara att smita i väg ut på kvällen, gömma sig i växthuset, och inte ha en endaste gnutta dåligt samvete över det. Man behöver egentid, och vad egentid innebär förstår jag nu med två småbarn att umgås med hela dagarna.

    Fönsterhyllorna i köket dignar av diverse plantor som bönar och ber om större krukor.  Pumpan och druvgurkan vågade jag lägga i växthuset medan bönorna snällt får vänta ännu. Så passade jag på att äta superfärsk spenat direkt ur växthuset. Nu minns jag inte exakt när jag sådde där, men spenat gror snabbt och blir också skördeklsr fort, så det är verkligen en gröda jag rekommenderar!

Sallaten på bild här ovanför är rotklumpen som lämnat när vi har köpt kruksallat i butiken. Den är eko, så det känns väldigt bra att kunna få ännu lite mer skörd ur den, och inte bara slänga i den svarta roskisen.

  Och titta!! Vi har kompostmaterial i vår kompost!! Det är halm ur hönshuset som jag blandat upp med trädgårdsavfall från våren, så nu är den första delen av komposten snart full.

  Ah! Älskar vår trädgård!!! Så är jag väldigt glad åt vårt äppelträd ‘valkealan syys’ som blommar för första gången efter att ha stått och växt i 4 år. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s