Gubblandet

   Jag säger bara -ÄNTLIGEN- har vi ordning i jordgubbslandet igen! Det krävdes bara lite samarbete för att slutföra. Daniel som besitter ungefär ALLT tålamod i det här hushållet fick sköta om så lådorna kom sig där de skulle vara, medan jag skötte gräsklippningen, täckningen och planteringen.
Förr hade vi myllan i tre vallar och täckt med jordgubbsplast, men efter fyra år säckar vallarna ihop, och då är det dessutom dags att byta ut plantorna (om man följer skolboken). Att odla som vi gjort hittills är ett väldigt enkelt sätt med minimalt med ogräsrensning och vattning, allt sköter sig själv. Baksidan är att det är trångt i hålet där plantan sticker upp och svårt att tex gödsla (därför gödslade jag heller aldrig).

Nu valde vi att bygga odlingslådor åt jordgubbarna också så blir det enkelt att täckodla då täckmaterialet tack vare kanterna,hålls på plats. Täckodling innebär också att gödslingen blir enkel. I och med att jag har ett tjockt lager med gräsklipp under halmen, så kommer viktiga näringsämnen söka sig neråt med regnvattnet. Dessutom förmultnar täckmaterialet och blir fantastiskt fin mylla. Jag SKA skriva mer om täckodling i något skede.

    
 

Vi lär knappast behöva lägga trastnätet på “jordgubbshusskelettet” i år, men däremot har vi numera en liten låda med jordgubbar (de gamla plantorna) bakom uthuset, och där ser det ut att kunna explodera av röda gubbar!

1 thought on “Gubblandet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s