Återbruka gallerbollar

Jag älskar boll-formen, sfären, den runda formen, eller vad man nu vill kalla den. För några år sedan fick jag runda nät-lyktor att hänga på vår, då nya, terrass. Det som är lite trist är att ljusen i dem sällan blir tända om det inte vankas kalas eller något annat festligt under det mörkare vinterhalvåret. Därför fick de en annan uppgift i sin existens.trädgård 1 trädgård 2 trädgård 3 Som överkreativ florist hamnade de plötsligt (de kreativa anfallen kommer väldigt plötsligt!) upp och ner, och fylldes istället med grus, echeveria och de där stackars törnrosas kjortel-plantorna som jag i våras fick i utbyte mot liljekonvaljer.

När jag är klar med den här installationen är det enkelt att bara svänga på steken och börja bränna ljus i dem på nytt. Jag älskar inte bara runda former, utan också att det mesta har flera användningsområden än bara det givna. Till vårt bröllop hade jag exempelvis rullat några plastpåsar gallerbollar som jag hade tänkt klä med mossa. Men 2010 var inget bra moss-år så idén arkiverades. De bollarna är nu vitmålade och hänger i vår julgran istället för de där vanliga plastgrejerna.

Men just återbruk på något vis är en stor fördel när man jobbar som florist. Att kunna se potential i pinnar, garnnystan, tidningspapper, pafflådor, what so ever. Och vilken kick det ger sen!
trädgård 4

1 thought on “Återbruka gallerbollar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s