zucchini

Zucchini motsvarande min sons vikt är vad vi har samlat på oss nu de senaste veckorna. 18,2 kg (ärligt talat vet jag inte vad Leon väger, men skulle gissa något ditåt) äkta närodlad råvara som bara väntat på att förädlas och frysas in. 

   
Jag har ingen aning om hur inläggningen kommer att smaka, men eftersom jag tycker om ättikssmaken så borde det inte vara något problem för egen del iallafall. Receptet jag använde mig av, fick jag av Ingela. Alldeles lagom invecklat för att jag ska orka utföra hela processen.

Till inläggningen hyvlade jag zucchinin ända in till mitten, och skar sedan ner den delen i små tärningar att frysa in och använda i såser och soppor till vintern. Man blir lite bortskämd med att få fylla ut rätterna med färsk zucchini på sommarhalvåret, men till de redan nämnda rätterna går det bra med frusen variant också.

18 kg är ganska mycket, så förutom inläggningar och sopptärningar, rev jag också ner zucchini till fina små strimlor. Jag använde mig av matberedare och kramade sedan ur lite vätska innan jag frös in i påsar med 3 dl i varje. Just 3 dl är den mängd som behövs när man ska baka mammas zucchinibröd. Om man är lika lata som vi är här i huset och vill göra ett formbröd istället för semlor, så fördubblar man receptet och slipper kladda med smeten. Brödet passar utmärkt att rosta eller att göra smörgåstårta av.

Imorgon ska jag göra inläggningar av de sista zucchinisarna.

1 thought on “zucchini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s