krosseriet

 Meet My friend!
 

Den här modellen har jag växt upp med, gjort otaliga omgångar kokosbollssmet i… Jag minns inte ens vad annat jag använde mammas matberedare till än just kokosbollar. I något skede köpte mamma en likadan på loppis, bara för lockets skull tror jag, och jag fick ta resten. Det är en plastbit som trillat bort, den där viktiga som gör att maskinen går igång, och enligt gammal tradition ska man använda skaftet av ett matskedsmått istället.

Historien om matberedaren slut. Det jag egentligen skulle berätta om, är äggskal. Vi slänger inga äggskal, inte mamma eller Mommo och moffa heller. Det är helt enkelt en alltför värdefull slaggprodukt när man har höns på gården. Det är så att hönorna behöver kalk för att producera äggskal, och istället för att köpa kalk eller snäckskal så hushåller vi med äggskalen. Vi sätter skalen (både råa och kokta) i en skål som vi sedan tömmer när den är fylld (ungefär samtidigt brukar jag ha fått skalleveranser från andra håll också). Beroende på hur fräscha de är lägger jag dem på en plåt i ugnen en stund, eller så gör jag det inte, innan jag mixar dem till små flingor i matberedaren.

Också ett sätt att använda sig av svinnet .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s