Lagom

Det blåser nya vindar i min sagarden nu till hösten. I och med att jag avslutade min karriär som vardagsbloggare och istället satsar helhjärtat på trädgårdsavdelningen har jag fått lite ideér att förverkliga.
Hittills har den här bloggen gått i vinterdvala direkt det blivit höst, och så kan vi ju inte ha det i framtiden. Jag är ingen sån som odlar sallat i krukor på vintern (om jag hade någon slags snygg belysning kunde jag ändå tänka mig det, men det ger inte så mycket bloggmaterial precis), så för att ha något att skriva om på vinterhalvåret kommer jag att komplettera bloggämnena lite.

20150826 hem 1 (Medium)

Förutom trädgård och höns blir det också fokus på en hållbar livsstil, det vill säga självhushållning, ekonörderier, närproducerat, plastbantning, återanvändning… och det  inkluderar också inredning på ett hälsosamt plan.

LAGOMBACKAN blir det nya bloggnamnet. Det syftar på min livsfilosofi att inte slita på sig själv heller utan bara arbeta lagom mycket med allt och att ta saker med en nypa salt. Den filosofin är något som jag omedvetet har utvecklat genom åren när jag har tagit mig igenom orättvisa, utmattningsdepression, tunga graviditeter och som bäst kämpar med småbarnsåren. Det löns helt enkelt inte att använda mer energi än vad man har. Här är allt alltså alldeles lagom. Diskbänken är oftast proppfull med disk, och torkställningarna blockerar ytterdörren. Blöjroskisen är översvämmad, handfatet täckt med damm, för att inte tala om hönshuset som är nerskitet nästan hela tiden. Här är det långt ifrån perfekt, men det är lagom. Ni förstår va?
Under samma namn ryms det allt möjligt annat än foton på ettåringens nyspruckna tänder och storebrors blöjprydda bakdel. Det blir inga rapporter från rådgivningsbesöken eller uppsatser om vad-vi-har-gjort-idag.

20150826 hem 11 (Medium) 20150826 hem 7 (Medium) 20150826 hem 5 (Medium)

I något skede kommer jag att flytta över allting till lagombackan.wordpress.com där allt gammalt material redan finns tillgängligt. Men för att alla ska ha chansen att hitta dit, så väntar jag en stund innan jag slutar uppdatera här, och enbart använder mig av den adressen.

1 thought on “Lagom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s