Låt mig presentera…

…min samling med trägårdshandskar. Eller några av dem iallafall. Det blir en hel del när man hittar ett par som känns ännu skönare på händerna, eller annars bara är jättefina. Sen är det ju bra med handskar för olika väder också…
Det här är sådana där handskar som man kan ha när man bara ska räfsa löv, eller göra något annat som inte är så skitigt. Båda paren från Nelson garden. De långskaftade är säkert bra i sommar när man vill rensa bort brännässlor eller plocka i taggiga buskar, och dessutom har de ett spänne runt handleden, så de hålls bra på handen. Annat är det med de blåprickiga, de hålls inte alls så bra, men för sånt där normalt påtas duger de gott.

Det här är handskarna för extrema väder… det vill säga regnigt, de gula gummihanskarna från wasasafe som håller händerna torra… och de alltför väl använda röda, fodrade, handskarna från K-rauta för kallt väder. Det är de senare handskarna jag använder mig av först på våren. 

Jag avslutar med favoriterna. De rödprickiga är också de från Nelson garden, och de fick jag på vår 1-åriga bröllopsdag förra året… det är inte bara därför de är favoriter, utan också för att de är sjukt bekväma på händerna och hålls där de ska hållas. De gröna tror jag att jag köpte på Kullas i Oravais, och de är nästan ännu bekvämare än de prickiga. De är så smidiga att man kan göra nästan vilket petigt arbete som helst i trädgården, skola om ömtåliga plantor och sånt.
Det här med att recensera trädgårdshandskar är ungefär som när mammabloggarna recenserar barnvagnar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s