Work in progress

Ännu en produktiv dag till ända, som ni kan se. Jag trodde då inte att vi skulle ha tillräckligt med stora stenar här på gården, för att få byggd en stenmur… men se där trodde jag fel! Jag tog Daniel till hjälp för att få lyft de allra största och tyngsta stenarna och kärrat dem till stenmuren, men sen grävde jag ner, lyfte och byggde på egen hand (nå, inte bokstavligen).

Den är faktiskt riktigt stadig, min stenmur, och helt “balanssäker” och testad för den saken också. Och när jag nu kom så här långt i projektet, kunde jag inte låta bli att plantera ner några perenner också.
Perennerna hittade jag i min egna rabatt, den som finns mot vägen, och som helt ska tas bort så småningom. Från höger är det några tulpaner av okänd färg, men de ser iallafall ut att vara dubbla! Sen en hel rad med astrantia major, stjärnflocka, en av mina favoriter, i både vitt, rosa och grön-rosa. Nästsist finns vilda smultronplantor hämtade från Kalapää i Vörå, där villan finns… och där allra längst bort nära den upp-och-nervända kastrullen (som skyddar damm-fontän-strömkällan från regn) finns den mörkrosa liljan Stargazer, den är viktig eftersom jag hade sådana i brudbuketten också, och så är den så otroligt fin!

7 thoughts on “Work in progress

  1. Så fint, så fint de blir! Härligt med lite vattenblänk i trädgården… Astrantia är också en av mina favoriter, men liljor har jag aldrig riktigt gillat, inte än iaf… 🙂

    • Nja, jag är heller inte särskilt förtjust i liljor… men just den här, stargazern, är så häftig så den får vara med! 🙂 Haha, jag tyckte inte ens om liljor, då jag valde att ha en i brudbuketten ;D Men det var bara för färgens skull.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s