Historiken

Det gäller att ta vara på de extra lediga dagarna som dyker upp nu som då nu på vårkanten. Som första maj. Vattentornet har haft öppet för första gången den här säsongen, och besökarna har varit många (iallafall har det sett ut så här nerifrån)… Det är alltid lite märkligt så här i början av våren, att kunna iakttas från ovan av vem som helst, men man vänjer sig fort och redan efter en halv dag ignorerar man blickarna.

Hur som helst har vi jobbat på efter bästa förmåga hela dagen, och jag ska säga att det börjar se väldigt snyggt ut på paradområdet mellan bostadshuset och uthuset. I augusti har vi bott här i 4 år, och som det har ändrat! Jag försökte leta igenom mitt arkiv med bilder för att hitta dem där det syns hur trädgården såg ut till en början, så där innan det blev ett intresse på riktigt.

DSC_0212 (Medium) gårdssidan (Medium) hus 2 (Medium)

Ungefär så här. Det var gräsmatta med många gula blommor i, thuijor, en pion, en tall, en förvuxen aroniabuske… ja ungefär så. Inte att förglömma att yttertrappan var svängd i en märklig vinkel. På sensommaren 2010 när vi flyttat in gjorde vi inte så mycket, men när det blev vår (2011) gick vi löst ordentligt; sågade ner tallen, svängde trappan och fixade ett trädäck att ha möblerna på. Sedan har det bara fortsätt lite i taget.

20120627 vattentornsbilder 1 (Medium)lördag 1905 6 (Medium)måndag 1405 1 (Medium)Sjuttonde maj 1705 4 (Medium) Sjuttonde maj 1705 12 (Medium) Sjuttonde maj 1705 24 (Medium)Man kunde nästan påstå att 2012 var det där drastiska året när vi (jag) plötsligt bestämde mig för att göra mig av med thuijorna och den exotiska mickelsöurana-stocken, och istället göra en gigantisk rabatt.

 

IMG_5002IMG_5006IMG_5456IMG_5126
IMG_6120 IMG_6627Också 2013 hände det en hel del på det här området på gården. Mycket växte till sig, men det blev också mycket ändringar och tillägg. Dessutom byggde vi ett tak över trädäcket för att kunna få äta vår mat ifred från vattentornsbesökarna. Det var definitivt lummig och behagligt!

20140501 gården 1_Medium 20140501 gården 2_Medium 20140501 gården 9_Medium 20140501 gården 3_Medium 20140501 gården 5_Medium 20140501 gården 8_MediumI år har det hänt mycket redan innan säsongen har kommit igång ens. Mitt mål är att inte behöva klippa gräset, INTE EN GÅNG, på det här området i år… och det betyder att vi inom kort ska ha bortgrävt resten också. I framtiden kommer det att vara ganska trist så här på våren när ingenting blommar eller knappt är grönt… det vill säga tills jag hunnit plantera snödroppar, krokusar, skilla, vårlök, tulpaner och så vidare. Ni ser kanske att det är grönt på det där lilla området vid kärrhjulet? Det är lökväxterna som har sådan fart på.
De här bilderna från i år (2014) är alltså tagna nu ikväll, så de är alldeles dagsfärska.

Ni kan tro att jag är nöjd med hur det börjar se ut!

4 thoughts on “Historiken

  1. Ni har verkligen fått mycket gjort! Och snyggt blir det. Det är ju en stor fördel med en liten trädgård, det syns verkligen att saker blir gjorda. Här hos oss är det ganska utspritt…

    Ska bli roligt att se hur det ser ut i sommar!

  2. Så jättefint!!
    En sån där ritning/planering du visade skulle jag också vilja ha! Har så väldans svårt för mått och avstånd utomhus 😛
    När jag ser din trädgård harmas jag lite över att jag gjort min rabatt så långt från huset och utesittplatsen, men det var helt enkelt enda stället som fick vara ifred under byggtiden. Nåja, jag får ta och göra nya rabatter närmare huset så småningom 😉

  3. Pingback: Någon annans fina ord |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s